Eveline-boot

Rotterdam zien ken het beste met Evelien!

impressie Reserveer

Stadsgids Eveline van Wanrooij

Rotterdamliefde

Rotterdam Discovery Tours is opgericht door de erg Rotterdamse Eveline van Wanrooij. De kleindochter van twee Rotterdamse verzetshelden is geboren en getogen in Oostvoorne, maar vond haar draai pas echt in Rotterdam. De geuren, kleuren en dynamiek van de stad waren een verademing in vergelijking tot het saaie Oostvoorne. Voor haar studie Culturele Maatschappelijke Vorming kwam ze terecht in een van de slechtste wijken op dat moment, het Oude Noorden. Eveline verloor direct haar hart aan de stad.

Eveline zag in 1998 al dat Rotterdam de populaire stad ging worden die ze nu is. Als onderdeel van de derdejaarsstage begon ze met stadswandelingen door Historisch Delfshaven. Elke stadswandeling leverde weer zoveel nieuwe boekingen op, dat ze een bedrijf startte: Rotterdam Roots. De studie werd –zonder gepaste trots- op pauze gezet. Binnen een jaar werkten er tientallen gidsen voor Eveline. Jarenlang was ze als directeur verantwoordelijk voor stadswandelingen en dagtochten door Rotterdam, onder andere in opdracht van het VVV en Rotterdam Marketing. In 2001 was Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa en Eveline mocht dat jaar alle journalisten en filmploegen begeleiden die naar Rotterdam kwamen. Na een aantal succesvolle jaren werd het tijd om de studie af te maken.

Een échte Rotterdamse ondernemert

Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan, heeft ze in 2011 een nieuw bedrijf opgericht om gasten de stad te laten ontdekken door middel van levendige rondleidingen, Rotterdam Discovery Tours. Het werd een nóg groter succes! Naast zeer populaire Rotterdamse tours is Eveline verantwoordelijk voor de realisatie van het Pelgrimvadersmonument ‘Footsteps’, de jaarlijkse organisatie van Thanksgiving, ontwierp ze het Rotterdamste shirt, bracht ze verkeringsslotjes (voor aan de Hoerelopert) en deurhangerts op de markt, gaf ze gastcolleges op de Erasmus Universiteit en schreef ze een rubriek voor verschillende kranten over wat dagjesmensen van Rotterdam vinden.

Inmiddels is ze zo ‘groot’ in Rotterdam, dat ze vereeuwigd is als miniatuurtje bij Miniworld. Naar eigen zeggen haar ‘grootste’ mijlpaal tot nu toe. Ook voelde de media haar geregeld aan de tand over haar bijzondere werk en passie voor Rotterdam. De liefde voor Rotterdam bleek wederzijds!

Wil je meer informatie over Eveline van Wanrooij bekijk www.evw.nu of neem contact op.