Eveline-boot

Rotterdam zien ken het beste met Evelien!

impressie Reserveer

Stadsgids Eveline van Wanrooij

Rotterdamliefde

Rotterdam Discovery Tours is opgericht door de erg Rotterdamse Eveline van Wanrooij. De kleindochter van twee Rotterdamse verzetshelden is geboren en getogen in Oostvoorne, maar vond haar draai pas echt in Rotterdam.  Voor de studie Culturele Maatschappelijke Vorming kwam ze terecht in een van de slechtste wijken op dat moment, het Oude Noorden. Eveline verloor direct haar hart aan de stad.

Eveline zag in 1998 al dat Rotterdam de populaire stad ging worden die ze nu is. Als onderdeel van een stage begon ze met stadswandelingen door Historisch Delfshaven. Elke stadswandeling leverde weer zoveel nieuwe boekingen op, dat ze een bedrijf startte: Rotterdam Roots. De studie werd –zonder gepaste trots- op pauze gezet. Binnen een jaar werkten er tientallen gidsen voor Eveline. Jarenlang was ze als directeur verantwoordelijk voor tours en uitjes door Rotterdam, onder andere in opdracht van het VVV en Rotterdam Marketing. In 2001 mocht Eveline alle journalisten en filmploegen rondleiden die naar Rotterdam kwamen vanwege het Culturele Hoofdstad van Europajaar. Na een aantal succesvolle jaren werd het tijd om de onderbroken studie af te maken. 

Een échte Rotterdamse ondernemert

Na een jaar in hartje Londen gewoond te hebben, keerde Eveline terug naar Rotterdam en begon een nieuw bedrijf: Rotterdam Discovery Tours. Het werd een nóg groter succes! Eind 2017 won ze zelfs de Tinnen Ananas en mocht ze zich de eerste 'Meest Gastvrije Rotterdammer van het jaar' noemen. Volgens de jury de terechte winnaar vanwege haar kennis en humor.  

Eveline heeft verschillende projecten gerealiseerd in Rotterdam; zo ligt er in Historisch Delfshaven een monument waar Amerikanen letterlijk in de voetsporen van hun voorvaderen kunnen treden: het Pelgrimvadersmonument ‘Footsteps’. In Crooswijk heeft ze met de buurt een Social Sofa gemaakt, een kleurrijke mozaiekbank. In Bloemhof is ze vooral bekend door het schoonhouden van de singel. Inmiddels helpen meerdere wijkbewoners mee met plastic vissen en noemen ze zichzelf de 'Zakkenvullers van Bloemhof'. Eveline heeft als bijnaam Singel Mother gekregen. Inmiddels hebben ze in bijna vijf jaar al bijna 400 volle vuilniszakken uit de singel gehaald en zijn er een meerdere projecten gestart, waaronder de 'Haai van Bloemhof', een gerecyclede haaienvin gemaakt van het plastic wat de Zakkenvullers uit de singel hebben gehaald. Inmiddels zijn ze uitgeroepen tot Echt Rotterdams Erfgoed! 

Inmiddels is Eveline zo groot in Rotterdam, dat ze vereeuwigd is als miniatuurtje bij Miniworld. Naar eigen zeggen haar ‘grootste’ mijlpaal tot nu toe. De media weet haar geregeld te vinden over haar werk in Rotterdam. Inmiddels mag ze geregeld op nationale televisie of op een theaterpodium over Rotterdam vertellen, compleet met mening én Natte T. De liefde voor Rotterdam bleek wederzijds! 

Voor meer informatie, kunt u een bericht sturen of bellen. Krijgt u meteen een voorproefje op dat schitterende Rotterdamse accent! Of neem een kijkje achter de schermen.   

Tot in Rotterdam!