Eveline_van_Wanrooij_Step_stadsgids

Kome wij uit Rotturdam, kejje dat niet hore dan?

impressie Reserveer

Thanksgiving in Delfshaven

Thanksgiving meal and a Delfshaven tour by night

Tijden en kosten

Aanvangstijd: donderdag 23 november om 17.30, 18.30 en 19.30 uur, start bij Cafe De Oude Sluis.
Kosten tour: 6 euro per persoon.

Voor de 5e keer viert Historisch Delfshaven het traditionele Amerikaanse familiefeest Thanksgiving. Dit jaar valt Thanksgiving op donderdag 23 november.

Immers... de Pelgrimvaders die dat in 1621 zijn begonnen, zijn uit ons mooie Delfshaven vertrokken naar de Nieuwe Wereld. Het waren de eerste landverhuizers ter wereld die de huidige cultuur van Amerika hebben bepaald. Ze vertrokken uit Delfshaven na een periode van twaalf jaar in Leiden en even in Amsterdam. Aangekomen in de Nieuwe Wereld werden ze opgevangen door de oorspronkelijke Amerikanen, de Indianen. Zij leerden de nieuwkomers nieuwe gewassen kennen zoals mais en pompoen. Ondanks alle hulp mislukte de oogst en konden ze na een uitzonderlijk warme herfst (Indian Summer) toch nog oogsten. Het was eind november, maar liefst zestien maanden na vertrek uit Delfshaven. Ze besloten de oogst te vieren met de redders in nood; de Indianen. Het feest wordt nog steeds groots gevierd in Amerika onder de naam 'Thanksgiving'.

Stadsgids Eveline van Wanrooij is in 2013 begonnen met het organiseren van Thanksgiving in Delfshaven. Verschillende restaurants serveren een speciale maaltijd en er zijn mooie avondwandelingen door dit bijzondere historische stukje Rotterdam. Komt u ook voor een avondwandeling vol humor en historie, om vervolgens in een van de knusse restaurants een Thanksgiving-maaltijd te nuttigen?

< TERUG NAAR OVERZICHT

Thanksgiving_Delfshaven_nacht_tour
Thanksgiving_Delfshaven_tunnel_graffiti
Thanksgiving_Delfshaven_nacht